Sluitingsdatums

In Handleiding, Opties by Marco Bisschop0 Comments

Kopers mogen voor een optie kiezen zolang de sluitingsdatum niet verstreken is. Daarna is de optie nog wel zichtbaar voor de koper, maar kan het aantal niet meer gewijzigd worden. De sluitingsdatum voor een optie wordt bepaald in Navision en dat kan op een aantal manieren:

 1. Sluitingsdatum per optie
  Op de optieregel in navision kun je een datum opgeven bij [geldig t/m]. Als deze datum ingevuld is dan gebruikt hoomctrl deze als sluitingsdatum voor de optieregel. Tot en met deze datum mogen kopers deze regel nog wijzigen en daarna niet meer.
 2. Sluitingsdatum per hoofdgroep
  Wanneer er geen datums worden ingevoerd op de optieregels in Navision, dan wijkt hoomctrl uit naar andere sluitingsdata. Na de eerste synchronisatie van een project worden alle opties gekopieerd uit Navision inclusief de hoofdgroepen, groepen en subgroepen die bij de opties horen. In HOOMCTRL kan voor elke hoofdgroep vervolgens een sluitingsdatum worden ingevuld. Deze geldt dan voor alle opties in deze hoofdgroep.
 3. Sluitingsdatum op kavelniveau
  Naast de mogelijkheid om de sluitingsdata per optieregel of per hoofdgroep op te geven is het in Navision mogelijk om voor elk kavel (bouwnummer) een eigen sluitingsdatum op te geven. Is hier voor een kavel een datum ingevuld dan zal HOOMCTRL deze overnemen en gebruiken indien deze voor de andere sluitingsdata ligt.
 4. Sluitingsdatum maatwerkofferte
  Een maatwerkofferte is een optie die in Navision direct op het kavel is ingevoerd en niet op de modellijst. Bij de maatwerkofferte wordt in Navision ook een datum ingevuld bij [Geldig t/m]. Deze datum wordt overgenomen door HOOMCTRL en gebruikt als sluitingsdatum voor deze ene optieregel. Belangrijk is hier dat deze datum niet beinvloed wordt door de sluitingsdatum van het kavel.
  Het is dus mogelijk om een maatwerkofferte aan te bieden aan het kavel, nadat de andere sluitingsdata verstreken zijn.

 

Leave a Comment